Hoe worden luifels gemaakt?

Van eenvoudige starre luifels tot intrekbare modellen, luifels zijn er in een grote verscheidenheid aan vormen, maten en materialen. Terwijl traditionele luifels vaak werden gemaakt van hout, metaal of katoenen canvas, bevatten hun moderne neven vaak duurzamere materialen die aanzienlijk minder onderhoud vergen. Intrekbare zonneschermen zijn gemaakt van stof. Ze zijn bestand tegen hagel en barre winterweer.

Veel zonneschermen kunnen worden geprogrammeerd om automatisch te openen en te sluiten als reactie op de zon. De meeste commerciële gebouwen hebben vaste luifels bij hun ingangen en andere buitenruimtes. Deze zijn meestal gemaakt van aluminium of metaal, waardoor ze duurzamer zijn dan stof. Deze luifels zijn duur omdat ze bestand zijn tegen stormen en gewicht kunnen dragen van water, sneeuw of omgevallen boomtakken.

Ze gaan jaren mee met weinig tot geen onderhoud. Als u overweegt een luifel bij u thuis te installeren, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u het juiste materiaal voor uw luifel selecteert. Traditioneel kunnen luifels worden gemaakt van verschillende materialen, zoals vinyl, metaal, glasvezel en hout. Elk van deze soorten luifels heeft echter zijn nadelen.

Als u een huiseigenaar bent die op zoek is naar een langdurig product dat een schaduwrijke oase in uw achtertuin creëert, zorg er dan voor dat u een 100 procent oplossingsgeverfde acrylluifel selecteert. Als het slecht is ontworpen of slecht geplaatst, kan de ingetrokken stof een deel van de raam- of deuropening verdoezelen, en zelfs als een onvolmaakt gevouwen luifel uit de weg een onverzorgd uiterlijk vertoonde. Vaak te zien op commerciële gebouwen, verlengen raam- en deurluifels de daklijn van een constructie over de drempel van een raam of deur. Stalen luifels moeten echter vaak regelmatig opnieuw worden geverfd om roest te voorkomen en aluminium is gemakkelijk te deuken.

Deze platte, dunne luifel, meestal gemaakt van waterdichte stof, wordt aan een muur bevestigd en strekt zich naar buiten uit om schaduw en beschutting te bieden. Sommige van de huidige luifels bieden ook accessoires die de veelzijdigheid en bruikbaarheid die eigenaren van hun dekken of patio's krijgen aanzienlijk kunnen vergroten. Deze aluminium luifels worden vaak gebruikt wanneer een stoffen luifel geen praktische toepassing is waarbij zowel sneeuwbelasting als windbelasting een factor kunnen zijn. Een luifel is een dakbedekking die zich uitstrekt over een ruimte om schaduw en beschutting te bieden tegen regen, wind of sneeuw.

Zonneschermen kunnen ook aan het einde van de luifels worden geïnstalleerd om horizontale schaduw te bieden tijdens de vroege ochtend- of late namiddagzonposities. De locatie van een luifel op een gebouw kan zich boven een raam, een deur of boven het gebied langs een trottoir bevinden. Moderne luifels kunnen worden geconstrueerd met afdekkingen van verschillende soorten weefsels, aluminium, gegolfd glasvezel, gegolfd polycarbonaat of andere materialen. De meest voorkomende stofkeuze voor luifels met vouwarm is oplossingsgeverfd acrylweefsel dat verkrijgbaar is in verschillende stijlen, kleuren, patronen en prestatieklassen voor waterafstotendheid en brandvertraging.

Oplossingsgeverfd acrylweefsel is de meest geschikte stof voor gebruik in deze luifels vanwege dimensionale eigenschappen, productiegemak, gewicht (versus geweven gaas)% 26 hoge niveaus van filtering van en weerstand tegen UV. Omdat het doek aan het raamwerk bleef hangen, maakten intrekbare luifels een flexibelere benadering van schaduw mogelijk (winkeliers en eigenaren konden de hoeveelheid luifeldekking stapsgewijs aanpassen afhankelijk van de weersomstandigheden). De staatswet van Californië vereist dat huiseigenaren vuurvast materiaal gebruiken, zoals behandeld katoenen canvas voor alle luifels en andere textielstructuren voor buiten. Terrasluifels (AKA schaduwdoeken of zeilen) zijn de meest betaalbare en eenvoudig te installeren optie, waardoor het een populaire oplossing is voor huiseigenaren, zegt Kopf.