Waarom luifels zo duur zijn?

Als u ervoor kiest om voor een metalen luifel te gaan, dan kunt u verwachten dat u overal betaalt. De kosten voor het kopen en installeren van een buitenluifel zijn afhankelijk van waar u woont, dus zorg ervoor dat u met een lokale aannemer praat voor een nauwkeurige offerte. Het installeren van een luifel zal duurder zijn in stedelijke gebieden waar de ruimte een absolute premie is. Beschikbaarheid van materiaal, lokale weersomstandigheden en andere factoren kunnen de totale kosten beïnvloeden.

Hier zijn enkele prijsschattingen voor verschillende gemeenschappelijke steden in de VS. Ze zijn meestal gemaakt van metaal (plus canvas) en hebben veel bewegende delen. Hierdoor stijgt hun prijs enorm in zowel de installatie- als de inkoopafdeling. Sommige luifels kunnen ook acryl- of vinyltinten hebben.

U zult waarschijnlijk een professional moeten inhuren om ze te installeren. Het grootste nadeel is dat de aanloopkosten van een intrekbare luifel vrij hoog zijn. De kosten kunnen echter de moeite waard zijn als u weet dat uw gezin het vaak zal gebruiken en u waarschijnlijk op de lange termijn geld zult besparen op energiekosten. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat u intrekbare luifels koopt bij een gerenommeerd bedrijf om ervoor te zorgen dat deze vele jaren meegaan.

Als je een feestje plant en je hebt wat schaduw nodig, dan zijn draagbare luifels meestal de beste keuze. Het zijn luifels die in de zijkant van uw huis zijn geïnstalleerd en niet zijn gebouwd om te worden verplaatst. U hoeft misschien geen professional in te huren om een luifel te installeren, aangezien sommige ontwerpen eenvoudig in uw achtertuin of boven een deur of raam te plaatsen zijn. Gemotoriseerde luifels worden meestal geleverd met een sensor voor wind of regen, timers en afstandsbedieningen, waardoor de luifel veel handiger in gebruik is, hoewel ze doorgaans meer kosten.

Een andere belangrijke factor bij het bepalen van de prijsverschillen in luifels is de grootte en vorm die nodig is. Regen- en windsensoren kunnen de luifel sluiten wanneer er hevige regen valt of wanneer de wind een niveau bereikt dat de luifel zou kunnen beschadigen. Als u kiest voor een luifel boven een raam of deur, is deze goedkoper dan wanneer u kiest voor een afdekking voor een dek of terras. Ondertussen moet u de luifel handmatig bedienen voordat u uw plaatselijke luifelreparateur raadpleegt om alles weer soepel te laten verlopen.

Begrijpen wat voor soort luifels er beschikbaar zijn en wat u binnen uw budget kunt krijgen, is belangrijk. Hoewel de stof van de intrekbare luifel de neiging heeft weerbestendig te zijn, kan het lekken ontwikkelen of water vasthouden dat leidt tot schimmelgroei. Houd er echter rekening mee dat intrekbare en gemotoriseerde luifelontwerpen doorgaans vereisen dat u in de buitenkant van uw huis boort. De steunen die de luifel omhoog en naar buiten houden wanneer deze wordt uitgetrokken, vouwen zichzelf in en stoppen onder de buis wanneer de luifel gesloten is.

De algemene consensus is dat het het beste is om de installatie van luifels aan de professionals over te laten, tenzij het een draagbare luifel of een uitklapbare luifel is. Als u een luifel koopt bij een groothandel, is de kans groot dat de installatiekosten niet bij uw offerte zijn inbegrepen.