Hoeveel kost een luifel?

De onderstaande tabel toont een overzicht van de gemiddelde kosten voor het installeren van metalen luifels per locatie om een idee te geven van de kosten van uw project. Deze luifels worden aan de zijkant van uw huis geïnstalleerd en kunnen met één druk op de knop worden ingetrokken (of uitgebreid). Als je een feestje plant en je hebt wat schaduw nodig, dan zijn draagbare luifels meestal de beste keuze. Een intrekbare luifel moet minstens 7½ voet boven de grond worden gemonteerd, met 6 inch onbelemmerde ruimte tussen het frame en het montageoppervlak.

Hoewel dit type luifel sterker is dan andere typen, hebben metalen luifels een nadeel: minder zicht. Het zijn luifels die in de zijkant van uw huis zijn geïnstalleerd en niet zijn gebouwd om te worden verplaatst. Nu u de essentiële details van luifelinstallaties en de kosten ervan begrijpt, kunt u beter beslissen of u klaar bent voor een dergelijk project. En als meeldauw te lang op een luifel blijft groeien, kan er cosmetische schade ontstaan die uiteindelijk de levensduur van de luifel verkort.

De meeste luifels zijn eenvoudig zelf te installeren, waardoor u geen extra kosten hoeft te maken voor het inhuren van een professional. Deze eenvoudige toepassingen kunnen helpen voorkomen dat meeldauw op een luifel groeit, waardoor het onderhoud eenvoudiger wordt en schade wordt voorkomen. Vanwege de kosten is het meestal gereserveerd voor kleine raam- en deurluifels in plaats van grotere terrasluifels. Het is onwaarschijnlijk dat ze zo lang meegaan als gemonteerde luifels gemaakt van duurzame materialen, maar ze bieden veel comfort en gemak in een klein prijskaartje.

Het is waar dat metalen luifels na verloop van tijd kunnen corroderen of roesten dankzij vochtigheid, water en andere omgevingsfactoren, maar beschermende coatings kunnen de gemiddelde levensduur van een metalen luifel helpen verlengen. Enkele van de belangrijkste factoren die de prijs beïnvloeden, zijn de grootte van de luifel, van welke materialen het is gemaakt en de opname van extra functies zoals verlichting of verwarming. Hoewel infraroodstralers de kosten voor intrekbare luifelinstallatie verhogen, maken ze het mogelijk om meer dagen per jaar van een luifel te genieten.