Welke luifel past op mijn camper?

Het is zo'n uitdaging om de juiste luifel voor uw camper of caravan te vinden. We hebben een eenvoudig te volgen gids gemaakt om alle metingen uit te leggen. Een opblaasbare luifel is het perfecte accessoire voor uw camper. Of het nu gaat om een plek om je natte jas en modderige schoenen kwijt te raken, een extra slaapgedeelte voor gasten of een luxe uitbreiding van de leefruimte van je camper, een luifel van Kampa Dometic is de sleutel tot vele fijne vakanties en uitstapjes.

Het team van Kampa Dometic heeft de koppen bij elkaar gestoken en enkele toptips bedacht om ervoor te zorgen dat u de perfecte luifel voor uw camper vindt. Bevestig door de keder eenvoudig in de cassetteluifel of vaste luifelrail van uw camper te schuiven. U moet de luifel naar beneden halen voordat u in uw camper op verkenning gaat. Bevestig een drive-away luifel met behulp van de Guy Line-methode (gooi de vooraf bevestigde scheerlijnen over het voertuig en zet vast om de verbindingstunnel te spannen), volg A %26 B.

Bevestig aan een cassetteluifel of vaste luifelrail met behulp van een Drive-Away Kit, volg C %26 D. Alle drive-away luifels kunnen worden achtergelaten om uw staanplaats te reserveren terwijl u de omgeving verkent. Drive-away kits bieden een veilige manier om uw luifel aan uw voertuig te bevestigen, terwijl u toch gemakkelijk weg kunt rijden. Sluit eenvoudig de 8-vormige strip aan op de keder langs de ene rand voordat u de luifelkralen langs de andere bevestigt.

Om weg te rijden, schuift u gewoon de figuur van 8 uit positie. Welk formaat Drive-Away Kit heb ik nodig?. De vraag of het bij uw camper past, is ook belangrijk. Sommige drive-away luifels zijn bedoeld voor campers en andere zijn geschikt voor grotere campers.

Vaak wordt dezelfde voetafdruk verkocht met verschillende overgangstunnels voor verschillende montagerailhoogtes. Vergeet niet de lengte van de verbindingstunnel te controleren. Een te korte lengte en u zult een delicate manoeuvre hebben om dicht bij uw hoofdluifelstructuur te komen. Denk eraan om alleen een compressor te gebruiken met een druk die niet hoger is dan de luifelfabrikant toestaat; gebruik bij voorkeur een compressor die bij de luifel is geleverd.

De meest populaire manier van bevestigen is het gebruik van een 'C' montagerail op uw 'busje' waarin een kraal (of Kador) strip aan de rand van uw luifel of luifel kan glijden. Er zijn ook verschillende gepatenteerde bevestigingssystemen beschikbaar, zoals Outwell's magnetische band luifelbevestiging voor stalen daken en Kampa's Limpet-zuigklemmen voor het bevestigen van de luifeltunnel aan het dak en de zijkanten. Deze luifels, gemaakt door bedrijven zoals Thule, Fiamma en Dometic, zijn waarschijnlijk het meest voorkomende type. Deze luifels kunnen gevoeliger zijn voor wind, dus zorg ervoor dat je de benen vastmaakt en stormbanden past.

Deze luifels, als u er al een heeft gemonteerd maar iets anders wilt, kunnen fungeren als bevestigingspunt voor een hele reeks andere soorten luifels. Een leuke bijkomstigheid als u de luifel gebruikt om in te slapen, is het gebruik van stoffen om het licht buiten te houden om te voorkomen dat u bij het kraken van de dageraad wordt gewekt. Deze zijn 75 cm lang per sectie, dus over het algemeen zullen 3 of 4 het lukken (afhankelijk van de lengte van de luifel). Luifelverwarmers zijn beschikbaar om de kou uit de lucht te halen in de koudere maanden, maar zorg ervoor dat u deze altijd uitschakelt als u de luifel niet gebruikt, ze kunnen stroomhongerig zijn en dan zijn er de milieuimplicaties van het verwarmen van het buitenleven.

Snellere installatieclaims zijn ook discutabel, omdat experts in het opzetten van hun eigen luifel zeer snel een traditionele paalluifel kunnen bouwen. Cassetteluifels zoals Fiamma, Omnistor, Thule komen het meest voor en de rail bevindt zich op de voorkant van de behuizing of door de luifel iets op te winden om hem eronder te onthullen. U zult merken dat de meeste luifels synthetische stoffen gebruiken, die prima zouden moeten zijn om in te slapen als ze worden gebruikt met een binnenslaaptent, vooral als het ontwerp ventilatie op laag niveau en hoog niveau bevat om condensatie tot een minimum te beperken. In veel gevallen kunt u de voortent ook overdag op het terrein laten staan terwijl u op uw avonturen rijdt.

De eenvoudigste manier om uw leefruimte te vergroten, is door een luifel voor campers te gebruiken, die een deel van de staanplaats naast uw unit overdekt brengt. .