Kan de luifel niet oprollen?

Hoewel de meesten van jullie misschien denken, is de hele structuur van de uitrolluifel voor caravans de oorzaak, uw luifel rolt niet op, het probleem ligt misschien alleen bij de uitlijning en de positie van de luifelarmen voor campers. Een andere reden kan te wijten zijn aan het uitrekken van de stof of het missen van een onderdeel. Het volgende dat u moet controleren, zijn de schakelaaraansluitingen. Verwijder dan de luifelschakelaar, sluit met een kort stuk draad de 12V-voedingsklem aan op de uitschuifbare en trek vervolgens de zijkant van de schakelaar in.

Als de luifel goed uitschuift en intrekt, moet u de schakelaar vervangen. Net als een raamscherm wordt een luifel af en toe te ver naar buiten uitgeschoven, waardoor een hardere trek naar beneden nodig is om de intrekrollen in te schakelen. Als je de complete luifelset, buis en stof had ontvangen, en het had een splitpen om de veer vast te houden, zou ik het gebied inspecteren en ervoor zorgen dat een stuk niet afbrak en blijft hangen. Maar toen we wilden vertrekken en de luifel droog was, rolde hij tot ongeveer 2 inch op voordat hij volledig werd gesloten.

Sommige elektrische systemen hebben een veer aan de achterkant van de luifel als deze erg lang is, maar dit maakt het moeilijker om naar buiten te gaan, niet naar binnen. Dit kan worden uitgelijnd door de luifel naar buiten te brengen en de stof aan de luifelrail naar de zijkant te trekken zodat u de trap kunt zien stappen. De luifel zal niet hoog genoeg omhoog gaan om in de beschermende metalen kap te vergrendelen en zal niet volledig sluiten. Als geen schaduw krijgen slecht leek, wacht dan tot je je realiseert hoe vervelend het kan zijn om een luifel te hebben die niet intrekt.

We dachten dat het iets te maken had met de riem die om de rechter bovenkant van de luifel werd gewikkeld. Het is het beste om de luifel er slechts een voet uit te halen en vervolgens de aanpassing uit te voeren, u kunt dan gemakkelijk intrekken en zien hoe hij past. Als ik de luifelspanner pas moest vervangen nadat ik de spanning op 8 slagen had ingesteld, moet ik ook de andere kant doen. Afhankelijk van welk systeem je hebt, zou je in staat moeten zijn om een paar schroeven aan de achterkant van de luifelkop te verwijderen en de draden naar de motor te zien gaan.

U hoeft de luifel niet helemaal strak tegen de muur te hebben, er moet een bevestigingsriem of beugel zijn om hem ook na het inschuiven op zijn plaats te houden. Trouwens, met de verlengde kant van de motor die prima werkt, kun je de luifel binnenstebuiten naar achteren rollen om het ding veilig te houden voor op reis. Sommige motoren zitten eigenlijk in de buis, in dit geval zou u de enkele bout van de luifelarm verwijderen om de motor op te tillen en vervolgens uit de buis te trekken.