Zijn de luifels waterdicht?

De meeste luifels voor woningen zijn niet echt waterdicht, in de meest strikte zin van het woord. Metalen luifels kunnen beschutting bieden tegen regen en sneeuw, maar ze kunnen gevoelig zijn voor corrosie. Intrekbare luifels zijn ontworpen voor zon, UV, verblinding, hittebescherming en LICHTE wind en LICHTE regen. Het in oplossing geverfde acrylweefsel dat op dit producttype wordt gebruikt, is waterbestendig.

Het kan aan de muur worden gemonteerd buiten elke commerciële, overheids-, institutionele of residentiële raam- of deuropening. Voordat we ingaan op het oplossen van de problemen, moeten we de oorzaak begrijpen. De meeste luifels beginnen waterdicht of in ieder geval zeer waterbestendig. Na verloop van tijd zullen draden van acryl- en canvasstof uitzetten en samentrekken als ze vochtig worden en uitdrogen.

Deze uitrekking kan openingen creëren waardoor het regenwater erdoorheen kan druppelen. Vynil-luifels hebben een ander primair probleem bij het lekken rond naden. Ze zijn niet op dezelfde manier geweven als luifels van acryl en canvas, dus ze hebben minder problemen met uitrekken. Een andere belangrijke oorzaak van waterlekkage is dat de wind de stof uit het frame kan trekken.

Dit geldt voor alle materialen en het kan ervoor zorgen dat het water anders van de schaduw rolt dan de fabrikant het bedoeld heeft. Een geweldige intrekbare luifel is waterbestendig en kan milde regen aan. De meeste luifels hebben een ideale plek om afvloeiing mogelijk te maken, vooral bij regen en sneeuw. Intrekbare luifels zijn echter niet ontworpen om waterzwembaden vast te houden.

Het is het beste om uw luifel bij zware regen op te vouwen om hem tegen schade te beschermen. Een zeker teken dat uw luifel minder dan waterdicht is, is als u enige hoeveelheid lekkage heeft gehad. Waterdichte luifels lekken niet, dus de enige waterstroom moet van de zijkanten zijn. Als het materiaal water absorbeert en daardoor nat aanvoelt wanneer het wordt blootgesteld aan water, is het zeker niet waterdicht en zelfs niet waterbestendig.

Als het water kralen vormt maar dan uiteindelijk absorbeert of als je gaten kunt zien (hoe klein ook) in de naden van de stof, is het materiaal waarschijnlijk waterbestendig maar niet waterdicht. Deze stoffen zijn speciaal ontworpen zodat er geen water in kan dringen. Gelamineerd luifeldoek is een voorbeeld van een waterdichte stof. Een ander voorbeeld is acrylweefsel, waarbij waterdichting bestaat in de weefsels van de stof.

Lelijke problemen zoals meeldauw en watervlekken kunnen zelfs zonder grote lekken optreden, en beide kunnen zeer onaangenaam zijn voor klanten en klanten, vooral als ze zich op een beter zichtbaar deel van de luifel bevinden. Als u lekkageproblemen van welke aard dan ook tegenkomt, is het waarschijnlijk tijd om serieus op zoek te gaan naar een nieuwe luifel, omdat het helaas alleen maar erger wordt. Als uw bedrijf gebruik maakt van een luifel en u weet niet of deze al dan niet waterdicht is, kan dat een andere bron van zorg zijn. Luifels kunnen het hele jaar door worden gebruikt en kunnen, hoewel voornamelijk als bescherming tegen de zon, worden gebruikt bij lichte regen.

Maar wees niet ontmoedigd, er zijn tal van opties als u al een luifel heeft die niet voldoende regenbescherming biedt. Bioklimatique intrekbaar Louvre-dak - Als u op zoek bent naar gemotoriseerde luifels, is deze pergola een van de meest innovatieve en betrouwbare opties. Bij pergola-luifels hebt u voorste steunpalen die de luifel stabiliseren en een steviger ontwerp bieden, met een verstelbare frontsteun beschikbaar zodat u indien nodig handmatig water kunt afvoeren. Wij produceren een breed scala aan producten die allemaal gericht zijn op het beperken van de blootstelling aan de elementen voor uw huis, zoals terrasluifels, intrekbare luifels, raamluifels, elektrische schermen, terrasschermen, terrasoverkappingen en meer.

Laten we eens kijken naar waterdichte en waterbestendige luifels en waar u op moet letten als u er een koopt. Intrekbare luifels hebben zeker een pergola die past bij uw thuisterras, zwembad of buitenhotel of restaurant. Als je de luifel zelf hebt gekocht of een andere manier hebt om erachter te komen wat de stof is, dan weet je alles wat je moet weten. Intrekbare luifels zijn vervaardigd om uw terras te beschermen tegen fel zonlicht en windstoten (onze intrekbare luifels worden geleverd met standaard windsensoren, die uw luifel automatisch intrekken wanneer de wind een bepaald niveau bereikt).

.