Zijn luifels nodig?

Hoewel je de luifels niet echt nodig hebt om de luifel te laten werken of om te voorkomen dat de binnenkant nat wordt. De luifels beschermen de afdichtingen van de bovenkant van de glijbaan tegen weersinvloeden. Het hebben van luifels kan ook helpen voorkomen dat bladeren en ander vuil in de afdichtingen en scharnieren van uw uitschuifbare kom. Alle luifels, intrekbaar en niet-intrekbaar, moeten regelmatig worden schoongemaakt.

Of u nu voor de deur op zoek bent naar uw sleutels in de stortbui of uw gasten wachten op u om ze op een extreem zinderende dag aan de deur te verwelkomen, een luifel is zowel praktisch als gastvrij. Een voordeurluifel creëert ook een aangename, veilige buitenruimte om te zitten en geeft uw gasten een warm welkom. Of het nu gaat om een terrasluifel of een luifel voor dek, dit is in wezen een schuilplaats, die u effectief beschermt tegen zon, wind en regen. Intrekbare luifels zijn de moeite waard als u op zoek bent naar buitencomfort en gemak tegen een redelijke prijs.

Als u van plan bent uw huis in de toekomst te verkopen, is een intrekbare luifel zeker de investering waard, omdat het potentiële kopers kan aanspreken die dromen van schaduwrijke zomermiddagen. De juiste combinatie van deze eigenschappen resulteert in veilige, duurzame, economische en mooie luifels. Als u bijvoorbeeld een voordeurluifel heeft, helpt dit u om uw energieverbruik te verminderen, omdat het uw huis beschermt tegen die gevaarlijke UV-stralen. Raamluifels beschermen het gebouw tegen regenwater en vocht, zelfs tijdens een hagelbui of regenbui.

Je hebt misschien niet veel nagedacht over luifels totdat je in de stromende regen stond om je deur te openen, of gebakken in de zon op je nieuwe dek. Een stoffen luifel geïnstalleerd in de glazen deuren of ramen op het zuiden vermindert bijvoorbeeld de warmtewinst met maximaal 65 procent tijdens piekzonuren. Volgens de studie kunnen PAMA-luifels de jaarlijkse koelenergie met maar liefst 50 procent verminderen in warme klimaten, zoals Texas, en maar liefst 25% in gematigde klimaten, zoals Washington, DC, vergeleken met huizen met volledig niet-gearceerde ramen. Op deze dagen kunt u ervoor kiezen om binnen te blijven in de airco, of u kunt buiten koel blijven door een intrekbare luifel voor uw terras te installeren.

Airconditioners hoeven niet hard te werken om het huis te koelen vanwege de bescherming die luifels bieden, wat resulteert in lagere energiekosten. Raamluifels zijn zo gebouwd dat maximale ventilatie wordt gegarandeerd zonder dat het water uw huis binnenkomt. Afhankelijk van het materiaal dat u op uw terras gebruikt, kunnen deze luifels de zon ook beschermen tegen het bleken van dat oppervlak. Hoewel de stof van de intrekbare luifel de neiging heeft weerbestendig te zijn, kan het lekken ontwikkelen of water vasthouden dat leidt tot schimmelgroei.