Welke maat van de luifel?

Om een algemeen beeld te krijgen van de grootte van de luifel die u nodig hebt, meet u het gebied dat u wilt bedekken. Dit geldt ook voor ruimtes met terrassets, deurwanden buiten of boven meerdere ramen. De meting die u neemt, geeft u een idee van de maat luifel die u nodig heeft, groot of klein. De standaardaanbeveling is dat de projectie van de luifel 0,5 m kleiner is dan de breedte.

De meest voorkomende afmetingen voor een terrasluifel zijn 3m breed en 2,5m projectie. Een goede manier om een globaal idee te krijgen, is door een meetlint te gebruiken om een horizontale lijn over de muur te meten waar u van plan bent uw luifel te installeren. Op een dag had ik een nieuwe luifel op voorraad en een potentiële koper belde me vroeg in de ochtend en zei dat hij erg geïnteresseerd was om het te kopen. De enige vereiste van een spanluifel is dat u een aanzienlijke diepte hebt voor de verhoogde luifelhoogte.

Hoewel design, kleur en stijl allemaal belangrijke overwegingen zijn bij het kopen van een luxe luifel, is het net zo belangrijk om rekening te houden met de grootte. Hoewel luifels voor buitenschaduwen op maat worden gemaakt, moet u nog steeds beslissen over de breedte en projectie van de luifel. De man betaalde me uiteindelijk voor een hele 10 jaar oude luifel, terwijl hij alleen nieuwe stof nodig had voor zijn oude luifel. Maakt u zich geen zorgen als dakgoten of andere obstakels in de weg zitten, deze kunnen worden omzeild met luifelbeugels.

Het proces vanaf de eerste offerte van Ben, het onderhouden van contacten met het kantoorpersoneel en het plaatsen van twee luifels op de dag verliep allemaal soepel. Hij kon zijn oude armen gebruiken, want het enige dat mis was met zijn oude luifel was de rotte stof. Hij had geen luifel van 16 voet - hij had een luifel van 17 voet, wat betekent dat de luifel die ik had te smal was voor zijn rolbuis. Zeer efficiënte installatie, alles was schoon en netjes achtergelaten, en instructies voor het gebruik van de luifels werden goed uitgelegd.

Onze zou een vervanging zijn voor een ander type luifel en aanvankelijk was er enige verwarring over dit en de vereiste afmetingen, maar de installateur Mike en zijn collega's gingen enorm te ver. De rolbuis zelf is slechts ongeveer 14 voet 6 inch lang en het enige dat een luifel 15 voet maakt, is de meting van arm tot arm.