Zijn luifelramen goed?

Luifelramen sluiten uw huis uitstekend af voor het weer buiten, en ze lekken minder lucht dan traditionele ramen, dus ze helpen de energie te verhogen. luifelramen openen vanaf de onderkant. Ze zijn aantrekkelijk, veilig en bieden een betere energie-efficiëntie dan hang- en schuiframen die zijn geconfigureerd met dezelfde standaard glas- en gasvullingen. Ze zijn een uitstekende keuze voor badkamers en keukens, maar met hun flexibele afmetingen kunnen ze worden gebruikt in elke ruimte die horizontale of verticale oriëntatie vereist.

In vergelijking met andere bedienbare stijlen bieden openslaande en luifelramen meer efficiëntie omdat ze slechts één vleugel hebben en deze een afdichting rond de omtrek van de vleugel bevatten. Als u luifelramen overweegt, wees dan voorzichtig waar u ze installeert of praat eerst met een aannemer. Dit helpt om luifelramen een beetje anders te maken dan uw gemiddelde, meer traditionele naar boven openende ramen. Voor hulp bij het vinden en installeren van luifelramen in uw huis, bekijk vandaag nog de handige database van HomeAdvancement met gekwalificeerde lokale aannemers.

Wanneer u met uw raamadviseur praat, moet u uitleggen wat u probeert te bereiken - zij geven uitstekend advies om u te helpen bij het kiezen van een raamstijl en merk dat precies bij u past. Als uw luifelraam zich op de eerste verdieping van uw huis bevindt in een gebied met veel verkeer, is de naar buiten gerichte opening een potentieel crashgevaar. De meeste huiseigenaren vervangen de ramen in een huis slechts één keer, waardoor het nog belangrijker is om uw opties te evalueren voordat u koopt. Omdat de raamvleugel sluit door tegen het raamkozijn te drukken, hebben luifelramen vaak een strakkere afdichting en lekken ze minder lucht dan veel andere ramen.

Als u zich zorgen maakt over dit negatieve aspect van luifelramen, installeer ze dan niet in de buurt van dekken, patio's, veranda's, trottoirs of terrassen. Luifelramen kunnen hoger op muren worden geplaatst dan de meeste openbare ramen, en kunnen boven meubels of banken worden geplaatst, maar bieden nog steeds toegang tot het raam om te openen. Als u op zoek bent naar vervangende ramen, zorgen luifelramen voor uitstekende badkamer- of keukenramen en kunnen ze in verschillende maten worden geïnstalleerd vanwege hun flexibele maatvoering. Vaak gebruikt in badkamers en keukens, worden openslaande ramen beschouwd als een van de meest energiezuinige raamopties op de markt.

Luifel- en openslaande ramen behoren tot de meest energiezuinige raamstijlen die beschikbaar zijn na fotovensters. De beslissing om ze te gebruiken wordt niet bepaald door de kosten, maar in plaats daarvan door de locatie en waar het venster moet worden geïnstalleerd. Houd rekening met alle lokale veiligheidsvoorschriften als het gaat om vluchtroutes voor brand als u overweegt deze raamtypes te installeren.